top of page

Maarten Schoenaker

Fractielid

maarten.schoenaker@cdaheumen.nl

cda site4.jpg

Verbinding in het hart van de samenleving

Het CDA staat voor een partij die er is voor mensen. Voor mensen die samen aan een maatschappij bouwen waarin plaats is voor iedereen. Zo ook het lokale CDA in Heumen. Daarom ben ik lid van het CDA Heumen.

De uitdagingen voor de gemeente zijn enorm: zorg, duurzaamheid, wonen, leefbaarheid, eenzaamheid. Voor mij moeten deze onderwerpen niet alleen bij enkelvoudige idealen blijven. Want als we geen scherpe keuzes durven maken wordt het onbetaalbaar. Uiteindelijk is dan noodzakelijke zorg niet meer te garanderen of de verduurzaming niet betaalbaar.

En laten we werken aan die samenleving waar we oog hebben voor elkaar, het klimaat beschermen en huizen hebben voor iedereen. Wat mij betreft is dat niet door symboolpolitiek, maar door de oorzaken aan te pakken: zorgen voor het levensvatbaar houden van onze verenigingen, onderzoeken hoe de verduurzaming bij onze inwoners op een goede manier kan, en bouwen op locaties waar het financieel ook uit kan en op een manier waarin ook de natuur kan profiteren.

JvdB20211127-0076.png
bottom of page